„(…) Numerele, dincolo de jocurile de interpretări mistice în care au fost prinse de-a lungul timpului, trebuie privite, obiectiv, ca bază a matematicii din care au descins. Deși s-a constatat că exista o gândire matematică antică, indiană, arabă sau occidentală, s-a descoperit că fiecăreia îi corespunde „o categorie numerică ce se prezintă ca ceva primordial și unic, o expresie a unei modalități originale de percepere a lumii” (Aleksandr Morok; Ksenia Razumovskaia, 2007: 5).
De la cel mai vechi sistem de calcul, cel binar, omenirea a evoluat necontenit, astfel că sistemele artificiale de calcul aflate la baza noilor tehnologii fac parte, într-o măsură mai mare sau mai mică, sub o formă sau alta, din viața cotidiană a unei părți substanțiale a populației lumii.
Conciliind realul cu metafizicul, numerologia a captat și a antrenat energii intelectuale, materiale și afective, a stat la baza elevării civilizațiilor și va continua să facă parte din dorința de comprehensiune ontologică a universului. În definitiv, omul rămâne tributar numărului prin supunerea naturii exterioare și, mai cu seamă, a celei interioare prin transformarea aspirațiilor în substanță materială numărabilă.”
dr. Claudia Ene
Recenzii
Nu există recenzii până acum.